Patience Strategie

Voor elk spel dat wordt gespeeld bestaan er wel bepaalde strategieën. Vooral als het spel al langer bestaat en veel wordt gespeeld. Ook bij het spelen van Patience zijn er bepaalde strategieën die u helpen het spel uit te kunnen spelen. Patience is een kaartspel dat u vooral veel moet spelen om een nog betere speler te worden. Iedereen kan Patience en Patience Strategie spelen, of u nu jong of oud bent. Het spel is niet moeilijk en er zijn geen ingewikkelde spelregels.

Natuurlijk hangt er veel af van de kaarten die u gedeeld krijgt. Maar, toch zijn er een aantal belangrijke tips en strategieën die u zou moeten onthouden om uw spel te optimaliseren. Als eerste moet u onthouden dat u een aas en een twee van dezelfde soort gelijk weg kunt leggen. Ook de kaarten die open liggen moet u zo snel mogelijk wegleggen of bij andere kaarten aanleggen. Heeft u de keuze uit twee rijen kies dan altijd voor de open kaart uit de langste rij.

Patience Strategie

Doel van het spelen van Patience is om alle kaarten van het kaartspel in vier opeenvolgende stapels weg te leggen. Het is lastig en vergt veel geduld om een spel uit te spelen. De volgende strategieën kunnen u helpen uw spel te verbeteren en misschien helemaal uit te spelen.

ruiten aas
Klaveren aas
schopen aas
harten aas

Deuce Protection

Bij de strategie Deuce Protection gaat het erom dat u de tweeën beschermd. Dit houdt in dat u het wegleggen van een drie naar een aas stapel uitstelt. Om zo de mogelijkheid een twee te spelen te vergroten. Als de tweeën al weggelegd zijn of beschermd zijn, doordat de andere drie al in het speelveld ligt is dit niet belangrijk.

Next card protection

Bij de Next card protection strategie legt u alleen een kaart weg als er plek is voor de laagste kaart die mogelijk vrij komt. Als voorbeeld: wilt u een schoppen vier wegleggen dan moet u twee dingen controleren. Ligt er een klaveren vier in het speelveld? En liggen beide rode drieën nog in het speelveld of zijn al weggespeeld? Op deze manier is de volgende kaart onder de schoppen vier beschermd omdat alle kaarten onder deze vier gespeeld kunnen worden, u heeft dan mider risico op het vastlopen van het spel.

Playing smooth

Dit betekent dat u rijen moet vormen die om en om steeds dezelfde soort kaarten hebben liggen. Een kolom is smooth als er bijvoorbeeld een klaveren zeven aangelegd wordt bij en harten acht welke weer op een klaveren negen ligt. De zeven en de negen zijn beide klaveren en daarom is de rij smooth. Hierdoor loopt u minder kans op het vastlopen van uw spel.

The 5-6-7-8 block

Bij deze strategie speelt u geen vijven, zessen, zevens of achten. Ook verlegd u deze kaarten niet. Behalve als de kaart smooth is met de opvolgende kaart in de nieuwe rij. Als er zo een andere kaart gespeeld of weggelegd kan worden. Zorgt die voor het openleggen van een nieuwe kaart. Wanneer er nog geen andere kaarten op die rij gelegd zijn en als er echt geen andere mogelijkheden zijn om te spelen.

Speel met de Koning Patience Strategie

Bij deze strategie moet u bij een rij die helemaal is weggespeeld de plaats altijd opvullen met een Koning. Het is dus wel belangrijk dat er daadwerkelijk een koning is om deze plaats te kunnen opvullen. De koning moet alleen worden gespeeld als dit in het voordeel is van de rij met de meeste omgekeerde kaarten.