Patience Spelregels

Iedereen kan Patience spelen, jong of oud, ervaren of minder ervaren. Het spel is niet moeilijk om te spelen en de Patience spelregels heeft u snel onder de knie als u het spel een aantal keren heeft gespeeld. Het spel wordt door 1 persoon gespeeld en het enige wat u nodig heeft is een flinke dosis geduld. Ook moet u onthouden dan lang niet elk spel uitgespeeld kan worden omdat er geen kaarten meer aangelegd of weggelegd kunnen worden. U kunt Patience met een echt kaartspel spelen maar ook online zijn er veel mooie varianten te spelen. Deze varianten zijn vaak erg mooi van uitvoering, hebben verschillende thema’s maar in principe is het doel altijd hetzelfde: het wegspelen van alle kaarten van het kaartspel. Hierbij worden altijd de basis Patience spelregels gehanteerd.

Patience spelregels

Patience spelregels

Het spel wordt gespeeld met 1 dek kaarten bestaande uit 52 kaarten. U schudt de kaarten en maakt zeven stapeltjes waarvan de kaarten dicht liggen, dus onzichtbaar zijn. Deze stapels vormen uw speelveld. De eerste stapel bestaat uit 1 kaart, de tweede stapel uit 2 kaarten, de derde stapel uit 3 kaarten enzovoort. U draait vervolgens de eerste kaart van elke stapel om zodat deze zichtbaar is. De niet gedeelde kaarten vormen de pot en deze legt u links boven de rijen kaarten. Rechts van de rijen kaarten is er ruimte voor de vier boxen waarin de kaarten komen te liggen die u uiteindelijk wegspeelt. Doel van het Patience spel is om de kaarten van Aas, 2 tot en met 10, boer, vrouw en heer in de juiste volgorde en soort/kleur te plaatsen in de boxen.

In het speelveld mogen de kaarten willekeurig worden verplaatst. Hierbij geldt echter wel 1 regel: de kaarten die u verplaatst mogen alleen onder een kaart komen te liggen die 1 punt hoger van waarde is en niet van dezelfde kleur. Met kleur bedoelen we rood en zwart, niet de soort zoals schoppen, klaveren, harten en ruiten. Bijvoorbeeld: een harten/ruiten 4 mag onder een schoppen/klaver 5. Vanuit de pot links boven de rijen mag er per drie kaarten worden gedeeld. De bovenste kaart mag naar het speelveld worden verlegd. Als dit niet mogelijk is dan worden de volgende drie kaarten omgedraaid tot de pot op is. Dan kan de pot opnieuw worden gedeeld en kan er worden gekeken of er meer kaarten weg gespeeld kunnen worden. Het spel is uitgespeeld als alle kaarten naar de boxen zijn weggespeeld. Loopt u vast dan kan soms het spel niet worden uitgespeeld.

Patience voor geld spelen

Wilt u het spelen van Patience nog spannender maken dan kunt u het spel ook voor geld spelen. Heeft u eenmaal de Patience spelregels goed onder de knie dan kunt u via het internet kijken hoe u het spel met echt geld kunt spelen. Tegenwoordig zijn er veel goede spelaanbieders en online casino’s waar u het Patience spel voor echt geld kunt spelen. Op die manier heeft u een leuke bezigheid waar u ook nog eens geld mee kunt verdienen. Uiteraard kunt u het spel volop gratis spelen via het internet en daarvoor hoeft u zich niet te registreren.

Wanneer u met echt geld Patience gaat spelen dan moet u zich wel registreren en een account aanmaken. Daar kunt u geld op storten om Patience met echt geld te gaan spelen. Het spel wordt op dezelfde manier gespeeld als dat u het thuis met echte kaarten zou spelen. Ook de Patience spelregels zijn precies hetzelfde. Om te beginnen zet u een bepaald bedrag in en vervolgens krijgt u voor elke kaart die u weg speelt een bepaald bedrag terug, dit is afhankelijk van uw inzet. Ook zijn er multiplayer Patience spellen. Hierbij speelt u samen met andere spelers die op dat moment ook online zijn. Elke speler legt geld in en vervolgens gaan alle spelers Patience spelen.De speler die als eerste het Patience spel uitspeelt wint dan de meeste credits.