Patience Spelen

Omdat het Patience spel gespeeld wordt door 1 persoon kunt u het spel overal waar u bent spelen. Het enige wat u nodig hebt is een spel kaarten. Patience spelen is voor iedereen een leuke bezigheid, of u nu jong of oud bent. Het is geen ingewikkeld spel en niet gebonden aan moeilijke spelregels. Wanneer u het spel een aantal malen heeft gespeeld zult u al snel doorhebben hoe het gespeeld moet worden. Patience spelen vergt wel een veel geduld. Het is niet voor niets dat het spel de naam Patience kreeg wat in het Engels en Frans ‘geduld’ betekent.

Ook is het vaak niet mogelijk om een spel uit te spelen. Dit omdat er simpelweg geen kaarten meer weg gespeeld kunnen worden en het spel vastloopt. Voordeel van het spel is dat u meteen weer een nieuw spel kunt beginnen. U speelt het in uw eentje en deelt gewoon weer opnieuw de kaarten. Het patience spel is vooral erg populair geworden omdat het als computerspel werd meegeleverd bij Windows. Sinds die tijd zijn er via het internet veel verschillende uitvoeringen van het spel online te spelen.

Doel en regels van Patience spelen

Bij Patience spelen heeft u als doel om alle kaarten weg te spelen. De kaarten moeten naar vier boxen in opeenvolgende volgorde van aas, 2, 3, 4 enzovoort naar Koning. Ook moeten de kaarten op soort liggen dus klaveren, harten, ruiten en schoppen bij elkaar. Er wordt gespeeld met 1 pak kaarten van 5 stuks die voor aanvang van het spel worden geschud. Vervolgens worden er 28 kaarten gedeeld over 7 rijen. De eerste rij bestaat uit 1 kaart, de tweede rij uit 2 kaarten, de derde rij uit 3 kaarten enzovoort. De bovenste kaart van elke stapel wordt omgedraaid en is dus zichtbaar.

Boven de kaarten houdt u vier vakjes vrij voor het wegleggen van de kaarten, beginnend met de Azen. De rest van de kaarten vormen de pot en worden linksboven gelegd. Vervolgens kunt u de kaarten verplaatsen door ze op een kaart te leggen die 1 punt hoger is dan de desbetreffende kaart en ook van een andere kleur is. Hoe meer kaarten u weg kunt spelen des te meer punten krijgt u. Bij het online Patience spelen is er vaak een klokje. Hier kunt u zien hoelang u over een spel hebt gedaan en hoeveel zetten u heeft gedaan. Ook kunnen de spelregels per online spelaanbieder nog wel eens verschillen. Daarom is het verstandig deze altijd eerst even door te lezen voordat u online Patience gaat spelen.

Patience spelen met handige tips

Als u Patience gaat spelen is het belangrijk dat u rust en overzicht hebt. Wanneer u uw rust bewaart zult u niet veel fouten maken. U zult sneller een mogelijkheid vinden om kaarten weg te leggen. Ook vergt het spelen van het spel veel geduld. U zult moeten accepteren dat een spel vaak niet uitgespeeld kan worden. Natuurlijk heeft het Patience spel een geluksfactor en bent u afhankelijk van de kaarten die er gedeeld zijn. Toch zijn er een aantal handige tips die u kunnen helpen. Ze zullen het spel nog spannender en interessanter te maken waardoor u nog meer spellen uit kunt spelen.

  • Leg bij Patience spelen altijd eerst de azen weg. Dit levert u meteen punten op en hiermee kunt u nieuwe stapels maken.
  • Kunt u kaarten op de stapel van de aas leggen dan moet u dit beslist doen. U krijgt daardoor de mogelijkheid om weer andere kaarten in het speelveld te krijgen. De kaarten daaronder kunt u dan weer keren en hiermee zult u sneller kaarten vrijspelen.
  • Hou de drie├źn in het speelveld. Is er een mogelijkheid om een drie op de stapel met azen te leggen maar bij een andere aas is nog geen twee neergelegd dan is het verstandig om de drie in het speelveld te laten. Op die manier kunt u sneller de twee op de stapel azen neerleggen zodra deze in het spel voorkomt.
  • Zorg dat u de Koningen altijd op een lege rij legt, hierdoor loopt u minder kan op het vastlopen van het spel.
  • Open altijd eerst de kaarten van de langste rij. Heeft u bijvoorbeeld een drie op twee rijen liggen neem dan altijd de drie van de langste rij.