Geschiedenis van Patience

Waarschijnlijk is Patience of Solitaire het meest gespeelde online kaartspel ter wereld. Patience wordt in de meeste gevallen gespeeld ter ontspanning maar tegenwoordig is het ook online te spelen voor geld. Dit geeft nog een extra spanning aan het spel want hierdoor kunt u geld winnen maar ook verliezen. Over de oorsprong en geschiedenis van Patience zijn er verschillende theorie├źn, zoals dat bij de meeste kaartspellen het geval is. Het meest aannemelijk is dat het Patience spel voornamelijk uit Frankrijk komt. De naam ‘Patience’ komt uit het Frans en betekent ‘geduld’, wat u beslist moet hebben als u het spel gaat spelen. De meeste Patience spelen worden immers niet tot een goed einde gebracht en kunnen niet worden uitgespeeld.

Er wordt beweerd dat Napoleon al Patience zou hebben gespeeld tijdens zijn verbanning. Er zijn dan ook enkele Patience spellen naar hem vernoemd zoals Napoleon at St. Helena, Napoleon’s square enz. Of deze spellen ook door Napoleon zijn bedacht is onduidelijk. In het Engels is het spel ook bekend als Patience wat ook in het Engels geduld betekent. In het Amerikaans-Engels wordt het spel meestal Solitaire genoemd, dit betekent ‘alleen’ omdat het spel gespeeld wordt door maar 1 speler.

Windows en Patience

Patience is vooral bekend geworden omdat het werd meegeleverd onder de naam Klondike als computerspel met Windows. Tegenwoordig zijn er ook twee andere Patience spellen die worden meegeleverd met Windows en Linux, namelijk Freecell en Spider Solitaire. Doordat het spel gespeeld wordt door 1 persoon werd het steeds meer gespeeld en kreeg het steeds meer bekendheid. Patience is bovendien geen ingewikkeld spel en heeft geen moeilijke spelregels en wanneer men het spel een aantal malen heeft gespeeld zal men de regels al snel onder de knie hebben. Omdat het spel zo bekend en populair werd is hierop ingespeeld door veel verschillende spelaanbieders en ook online casino’s via het internet. Bij deze spelaanbieders kunt u volop terecht voor het online spelen van Patience in diverse variaties en met verschillende thema’s. De spellen die zij aanbieden zijn van uitzonderlijk goede kwaliteit en allemaal gratis te spelen alsook voor echt geld.

Online Patience spelen

Via het internet zijn er tegenwoordig veel goede spelaanbieders waar u het spel op diverse manieren kunt spelen zowel gratis als voor geld. U hoeft daarvoor geen speciale software te downloaden, de spellen zijn direct vanaf uw computer te spelen. U kunt op die manier veel leuke varianten van het Patience spel online spelen. Zo is er Spider solitaire, Pyramid Solitaire, Royal Solitaire maar ook Solitaire Multiplayer en Patience toernooien waarbij echte prijzen te winnen zijn. De meeste Patience spellen hebben als spelregels de gewone basisregels maar deze zijn dan uitgebreid met extra mogelijkheden en regels. Al deze spellen zijn gratis te spelen en het voordeel van online Patience spelen is dat u gemakkelijk van het ene spel naar het andere spel over kunt schakelen. Hierdoor blijft het spelen van Patience leuk en vooral spannend.

Patience voor echt geld spelen

Door de ontwikkeling van de huidige technieken op het gebied van internet is het ook mogelijk om Patience spellen voor echt geld te spelen. U moet hiervoor een account aanmaken bij een spelaanbieder van uw keuze waarbij u een spelersaccount kunt openen. Hierop stort u dan geld om vervolgens Patience voor echt geld te gaan spelen. Meestal gaat het er dan om dat u zo veel mogelijk spelen uitspeelt, waar u een bepaalde prijs voor krijgt. Ook kunt u deelnemen aan Patience toernooien waarbij u prijzen kunt winnen. De ontwikkeling en vooruitgang van Patience heeft dan ook niet stil gestaan en zal in de toekomst nog verder worden uitgebreid.